23948sdkhjf

Öppningsdags för Urban Delis satsning i Hagastaden

Första steget på en ny resa för Axfoodägda Urban Deli, som satsar på en mix mellan brasserie och diner i nya restaurangen i life science-centret Forskaren. 

För två år sedan presenterades Urban Delis satsning i Hagastaden i centrala Stockholm. Den 1 mars  öppnar den första av två nya enheter i det nya life science-huset Forskaren i Hagastaden. 

Den 1 mars öppnar deli, butik och en liten bar. Senare under våren öppnar även en större restaurang i Forskaren. Det nya matkonceptet Urban Diner beskrivs som en mix mellan ett franskt brasserie och en modern amerikansk diner.

Enligt tidsplanen, som presenterades för två år sedan, skulle restaurangen ha invigts under det fjärde kvartalet 2023. Det tog lite längre tid än så.

– Den här etableringen är det första steget på en ny resa för Urban Deli, samtidigt som vi såklart bär med oss den fantastiska stämningen och kvaliteten som Urban Deli redan står för. Vi har ett otroligt team och ser fram emot att fortsätta inspirera och identifiera sätt att äta smartare och mer hållbart, med ett utbud som samtidigt känns tillgängligt, säger Olivia Secher, etableringsansvarig för Urban Deli Hagastaden. 

Teamet bakom Urban Delis nya satsning i Hagastaden består utöver Olivia Secher av restaurangchef Henrik Leijon, och platschefen Alexander Bäckman, tidigare grundare och ägare av restaurang Nook.  Yaki Ashkenazi kommer senast från rollen som konditor på Bak. På Urban Deli i Hagastaden blir han ansvarig för bageriet. 

Urban Deli har även rekryterat matkreatören Markus Junkala, och Fanny Sturén som blir projektledare för hållbar utveckling. 

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047