23948sdkhjf

Takrestaurang på elfte våningen när hotellkedja etablerar sig i Stockholm

Stockholm får ännu en takrestaurang när Ruby Hotels etablerar sig i Skandinavien med hotell och tillhörande takresturang vid Fridhemsplan.

Takrestaurangerna i Stockholm blir allt fler. Ytterligare en planeras nu vid Fridhemsplan. När renoveringen av det så kallade Åhlénshuset är klar så kommer fastigheten att ha byggts på med två våningar och överst, på elfte våningen, ska en takrestaurang med panoramautsikt öppnas.

Stureplansgruppen öppnade förra året restaurangen Freyja i ett nybyggt våningplan längst upp på Hornsgatan 18, nära Slussen. Den 15 maj får Gondolen ytterligare en granne i Katarinahuset när Svenska Brasserier återupplivar Pelago som takrestaurang. Det är bara två färska exempel på de allt fler restaurangerna som breder ut sig på taken i Stockholm.

Vid Fridhemsplan är det Alecta Fastigheter som vill skapa en ny destination. Fastigheten Väktaren 35 ska när renoveringen är färdig bestå av en mix av verksamheter. Halva byggnaden blir hotell när den internationella kedjan Ruby Hotels etablerar sig i Sverige. I planerna ingår 187 rum, restaurang, kafé och bar. 

– Ruby ser liksom vi potentialen och gemensamt lyfter vi platsen såsom den förtjänar. Nu ska vi hitta rätt restauratör för takrestaurangen som vill bidra till att göra Fridhemsplan till en given destination i Stockholm, säger Helena Ågren, ansvarig hos Alecta Fastigheter för utvecklingen av fastigheten.

Våren 2026 beräknas det nya hotellet kunna öppna.

– Vi är tacksamma över förtroendet och oerhört glada att komma in på den skandinaviska hotellmarknaden i detta unika projekt. Vi kommer nu fokusera på att bygga en stark närvaro och föra vår lean luxury-filosofi till Stockholm, säger Elena Günther-Jakobs, senior manager development hos Ruby.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078