23948sdkhjf

Gastronord blir årlig mötesplats

Mat-Sverige får en årlig mötesplats på Stockholmsmässan.

Gastronord öppnade i veckan med en nyhet. Under en presskonferens på tisdagen bekräftades att Gastronord blir en årlig mötesplats för branschen med start hösten 2025. Enligt de inblandade som ett svar på den stora efterfrågan.

Gastronord hare snart 40 år på nacken, men har hittills arrangerats vartannat år.

– Den gastronomiska världen är i ett föränderligt läge och behovet av att ställa om våra matsystem för att klara av mat- och hälsoutmaningar är större än någonsin. Sverige har idag en självklar plats på den gastronomiska världskartan och vi på Stockholmsmässan vill skapa förutsättningar för branschen att mötas och utvecklas. Det känns därför oerhört glädjande att vi efter att ha lyssnat in branschens behov nu kan bekräfta att Gastronord blir en årlig mötesplats här på Stockholmsmässan, säger Camilla Hållbro, CCO på Stockholmsmässan, i en kommentar.

Presskonferensen inleddes av finansborgarrådet Karin Wanngård (S) som tryckte extra på vikten av Stockholm som en global mötesplats för utvecklingen av framtidens mat.

– Stockholm är en stad som är progressiv, vi är öppna och gillar nya idéer. Vårt mål är att göra Stockholm till en global mötesplats för utvecklingen av framtidens mat där innovationer, forskning och näringslivsutveckling får ta plats. Gastronord och BigMeet är ett fantastiskt exempel på hur vi kan samla mat- och dryckesbranschen och tillsammans utbyta idéer och skapa god och hälsosam mat för framtiden, sa Karin Wanngård.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109