23948sdkhjf

Burger Mansion expanderar i storstäderna: ”Vi vill vara unika”

Burger Mansion började som en foodtruck i Stockholm. Nu har det blivit en kedja med restauranger både i Stockholm och Göteborg och snart öppnar de en ny restaurang i en ny stad.

2018 öppnade Omar Ghoumrassi tillsammans med sin pappa foodtrucken Burger Mansion utanför sin lägenhet i Söderort i Stockholm. Nu nästan sex år senare har foodtrucken växt till en kedja.

– Vi var ganska tidiga i smashburgerbranschen. När vi slog upp foodtrucken var det en bra hajp kring den så då öppnade vi vår första lokal i Högdalen, inte så långt ifrån där vi hade foodtrucken, förklarar Omar Ghoumrassi.

2022 öppnades sedan Burger Mansion i Göteborg och nu siktar de mot sin tredje restaurang i Malmö på Möllevångstorget som ska öppna i juni. I kretsarna finns redan ett flertal hamburgerrestauranger såsom Burger Mob, Möllans burger och Salles burger. Men Omar Ghoumrassi är inte orolig över konkurrensen.

– Konkurrens är bra. När det är konkurrens blir standarden högre för samtliga. Det gynnar hamburgerbranschen i stort, säger Omar Ghoumrassi och tillägger:

– Vi är unika, vi tillverkar allting själv. Vi preppar dagligen med dagsmalet kött och gör såserna själva. Just nu arbetar vi på ett eventuellt samarbete med ett lokalt bageri som ska baka våra hamburgerbröd.

Att etablera sin tredje restaurang i en av storstäderna är en del av deras strategi. Sedan start har Burger Mansion siktat på att vara i de största städerna, men med få enheter.

– Andra har kört fem, tio enheter per stad och det passar inte vårt koncept. Vi vill vara lite unika på varje plats. Därför kör vi max två enheter per stad.

Varför har ni just valt Möllevångstorget?

– Vi vill vara på ett ganska centralt läge och på ett område som alla känner till.

För de lokala Malmöborna har nyheten att Burger Mansion kommer till Malmö spridit sig som en löpeld med många varma ord på deras sociala medier.

– Vi har blivit varmt välkomna av Malmöborna. Det har redan trillat in många jobbansökningar, så det är jätteroligt, avslutar Omar Ghoumrassi.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094