23948sdkhjf

Ny solsida när Eden säsongsöppnar – utan olagliga tillbyggnader

Förra året orsakade Eden tidningsrubriker på grund av sina bygglovstrubbel. De problemen ska nu ligga bakom restaurangen, vars ansvariga nu tittar framåt mot en ny sommarsäsong – utan de kritiserade tillbyggnaderna.

I samarbete med matkreatören Sally Voltaire och med det nya konceptet ”Sallys Vänner” tar restaurang Eden nya tag i 1800-talsvillan på Smedsudden i centrala Stockholm.

– Vi är otroligt glada att få välkomna alla till Stockholms bästa semesterdestination! Efter två år av experimenterande känns det som att vi på riktigt hittat rätt och går delvis tillbaka till rötterna med mer fokus på vår fantastiska sjövilla. På Eden kommer besökare kunna avnjuta alla sommarens dagar och kvällar ute i grönskan, för att sedan leta sig in i huset och dansa sig genom natten, säger Love Garpendal, innehålls- och kommunikationsansvarig på Eden.

Förra sommaren avslöjades att flera nya tillbyggnader på sjövillan från 1812 saknade bygglov. Stadsbyggnadsnämnden beslutade att uteserveringen Solen med tillhörande byggnadsverk, ”idrottsplatsen” med tillhörande tältscen, kajakförråd samt två kylcontainrar, skulle rivas. Annars hotade ett vite på sammanlagt 3,1 miljoner kronor. 

– Redan efter förra sommaren valde Eden att avveckla de delar som de ser som lovpliktiga och nu avvaktar de en besiktning från Stadsbyggnadskontoret för att se om de behöver avveckla fler delar.  Eden ämnar utföra det som sägs och beslutas, meddelar de ansvariga via sin pressperson Rebecca Gezang.

Målet är att ånyo skapa en semesterdestination och samlingsplats, men i stället flyttar nu en större del av verksamheten inomhus.

– Den populära möjligheten till bastubad och kajakuthyrning finns kvar även denna sommar, och musik- och klubbdelen kommer främst ske inomhus genom att Loftet blir årets klubbdestination.

Den 1 maj öppnar Eden restaurangen på nytt och den 22 maj är det sommarpremiär för Edens uteserveringar.

– Mycket av innehållet den här sommaren kretsar kring att fortsätta göra Eden till Stockholms bästa semesterort med en ny solsida, en ännu varmare bastu samt en matsal och cocktailbar med det bästa från både Mälarhav och Medelhav.

Besökarna kommer att ha möjlighet att slå sig ner vid den nya Solsidan som öppnar längst husets ena kortsida, där gäster kan njuta i solen med ett glas bubbel från den nya Champagnebaren.

Inne i huset har villans historia som tidigare sjöfartshus förkroppsligats med en helt ny sjömansbar som serverar cocktails och somriga drinkar, kurerat av nya barchefen Jakob Sandersjöö.

– Vi tänker följa samma röda tråd som i köket, där vi har en fot i medelhavet och en i Mälaren, och arbeta med samma lokala råvaror som du även kan finna runt om Eden, säger Jakob Sandersjöö.

Inom ramen för det nya matkonceptet Sallys Vänner bjuder Sally Voltaire in både restauranger och matpersonligheter för gästspel i Edens kök. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111