23948sdkhjf

Han efterträder Abbe Ibrahim som vd för Operakällaren – ”Hedrad”

Oscar Durling ny vd för Operakällaren när Abbe Ibrahim blir styrelseordförande.

Operakällarens mångåriga profil och vd, Abbe Ibrahim, kliver av sitt operativa uppdrag och blir i stället styrelseordförande för AB Operakällaren. I stället tar Oscar Durling över som ny vd för det klassiska etablissemanget i Stockholm.

Även Oscar Durling har gedigen erfarenhet av restaurang- och nöjesbranschen efter 14 år hos Stureplansgruppen. Senast kommer han från vd-posten hos cateringföretaget Carott.

– Jag känner mig otroligt hedrad att få anta rollen som vd på AB Operakällaren – en av Stockholms absolut mest välkända institutioner. Jag ser väldigt mycket fram emot att påverka den tillväxt och förändringsresa vi står inför. Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus, säger Oscar Durling.

Enligt ett pressmeddelande från Nobis Hospitality Group, som äger Operakällaren och Café Opera, kommer Oscar Durling att inta ”en central och viktig roll i AB Operakällarens tillväxtresa”. 

– Oscar är en nyckelrekrytering för oss i arbetet med att lyfta Operakällarens fyra restauranger, cocktailbar, nattklubb, vinkällare och festvåning samt att se över helhetsupplevelsen för våra restauranggäster. Oscar har en gedigen erfarenhet från branschen och har en spetskompetens som kommer att krävas för denna roll, säger Morsi Khaled, vd för Nobis Restaurant Division.

Enligt det senaste bokslutet, som bröts i juni 2023, så omsatte AB Operakällaren 122 miljoner kronor. Det är det omsättningsmässigt bästa räkenskapsåret sedan 2019, men något lägre än innan pandemin. Ebidta landade på 5,7 miljoner.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047