23948sdkhjf

Spelmiljardär bakom nya lyxkrogen Ergo

Stockholm får en ny fine dining-krog. Den 4 juni öppnar Ergo med ett internationellt team i köket lett av Petter Johansson. Finansieringen står spelmiljardären Patrick Söderlund för. 

Han har jobbat på trestjärniga krogar runt om i världen. Nu ska Petter Johansson vara med och forma en fine dining-restaurang i Stockholm från grunden. På nya lyxkrogen Ergo, i Gastrologiks tidigare lokaler på Östermalm, utlovas en elegant men avslappnad matupplevelse. 

Karriären började på hotell- och restaurangskolan i Vimmerby när Petter Johansson var 17 år. Efter att ha skaffat sig erfarenhet på nu stängda stjärnkrogar som Fond i Göteborg och Bon lloc i Stockholm tog han sig vidare ut i vida världen. På hans cv finns numera flera trestjärniga krogar, inklusive Gordon Ramsay i London, Per Se i New York, Frantzén i Stockholm och Zén i Singapore.

– Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang. Genom att erbjuda valmöjligheter i menyn kan gästerna skapa sin egen personliga upplevelse, vilket ger en mer modern tolkning av fine dining, förklarar Petter Johansson i ett pressmeddelande. 

Ergo har en uttalad ambition att nå stjärnstatus. Petter Johansson har själv handplockat köksteamet från krogar över hela världen. Vid sin sida har han även vinexperten Lars Trogen, som är general manager på Ergo. 

Vinlistan på Ergo är kurerad av sommelier Fredrik Lundgren. Front of house leds av Sanna Risberg, som har erfarenhet från både svenska och internationella finkrogar. 

Avsmakningsmenyn följer säsong och bygger på fem huvudserveringar, där gästen vid varje servering kan välja mellan två olika alternativ.

Bakom hela satsningen står spelmiljardären Patrick Söderlund, vd för Embark Studios, och hans hustru Jessica. 

”Jag har haft nöjet att hjälpa en fantastisk grupp människor att öppna en ny restaurang i Stockholm. Begreppet fine dining håller på att förändras. Människor är mer priskänsliga och vill ha inflytande över vad de äter och dricker. Tid verkar vara en annan viktig faktor. 5-6 timmar för en middag är väldigt lång tid. Teamet på Ergo har sin egen syn på vad en modern fine dining-upplevelse kan vara”, skriver Patrick Söderlund på sin Linkedin-sida.

Ergo öppnar den 4 juni och håller initialt öppet kvällstid från tisdag till lördag.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094