23948sdkhjf

Traditionsenlig musselfest på Luzette

”La fête de la Moule” har blivit en tradition på det franska brasseriet Luzette på Centralstationen i Stockholm.

Mellan den 14 och 31 augusti bjuder Luzette traditionsenligt in till fest med en specialmeny bestående av klassikerna Moules Marinière, Moules Roquefort och Moules Portugaise.

– La fête de la Moule är en älskvärd tradition här på Luzette och Bouchot-musslorna som vi bjuder på är en upplevelse i sig. De kommer direkt från Normandie i Frankrike och är enligt mig de bästa musslorna som finns, framför allt under augusti. Deras mindre storlek och oslagbara smak gör dem så pass speciella att jag törs lova att den som inte ens gillar musslor kommer tycker om dessa, förklarar Luzettes restaurangchef Anders Agestam,

Bouchot är en traditionell teknik där musslor växer på rep svävandes från träpålar i havet, vilket håller dem fria från sand och havstulpaner. Detta resulterar i musslor med ett mycket smakrikt kött.

– Våra egengjorda pommes frites tar över ett dygn att få till, och utan att vara partisk tycker jag att de är de bästa i stan, fortsätter Anders Agestam.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078