23948sdkhjf

Krögarparet startar pizzafabrik – ska sälja deg till restauranger

Under namnet Dough & Beyond ska den nystartade fabrikstillverkningen av pizzadeg, pizzabottnar och färdiga pizzor börja säljas i juni.

Patricia Elkhouri och Stefan Saliba i Lidköping har lång erfarenhet från restaurangbranschen. För tre år sedan började krögarparet att nörda ner sig i pizzadeg. Efter grundlig research och en hel del experimenterande har produkterna växt fram och ett affärskoncept tagit form.

Planen är att starta verksamheten i början av juni i stora lokaler där de också har möjlighet att växa. De ska sälja fabrikstillverkad pizzadeg, pizzabottnar och färdiga pizzor under namnet Dough & Beyond.

– Det är inte en helt ny bransch för oss. Vi känner oss bekväma med hantering av livsmedel och utveckling av idéer kring livsmedel. Så det här blev ett naturligt steg för oss, säger Patricia Elkhouri till Nya Lidköpings-Tidningen.

Kunderna är livsmedelsbutiker såväl som restauranger och kaféer som inte kan baka på plats.

– Vi har samlat ihop en rejäl kundbas. Bemötandet har varit fantastiskt, säger Patricia Elkhouri.

Degen har influenser från Neapel, men får inte marknadsföras som napolitansk pizza då det är ett skyddat koncept med krav på certifiering.

Verksamheten kommer initialt att sysselsätta sju personer – däribland Maria Elkhouri, syster till Patricia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062