Årets krogis utsedd – hovmästare första pristagaren

Fiona Söderlund började sin resa i branschen 2011 efter att ha gått bartenderskola i London och arbetar i dag som hovmästare på Café Klotet, restaurangen i Katarinahuset på Södermalm i Stockholm som öppnades av Svenska Brasserier i början av förra året.
32-åringen prisas för att hon har förmågan att hålla ihop ett skift, lyfta sina kollegor och skapa energi även under press.
– Jag kanske inte är så stor till växten, men jag hörs. Jag älskar att få andra att känna sig sedda – kollegor såväl som gäster. För mig är det en drivkraft att skapa stämning och glädje omkring mig, säger Fiona Söderlund i en kommentar.
Bakom den nya utmärkelsen står Duni Group genom plattformen Unmo – ett initiativ som syftar till att stärka branschens sociala hållbarhet genom att synliggöra de kollegiala förebilder som gör skillnad i vardagen. Priset är instiftat i samarbete med branschpodden Hänt på Restaurang.
– Det är ofta de små, mänskliga insatserna som avgör hur en arbetsplats fungerar – och som i förlängningen påverkar branschens attraktionskraft. Med Årets krogis vill vi visa att social hållbarhet inte är ett abstrakt begrepp, utan något som byggs varje dag av människor som Fiona, säger Johan Mårtensson, head of business development på Duni Group.
En branschjury utsåg fyra finalister. Ttusentals röster från hela landet avgjorde vem som blev vinnare.
Övriga finalister var:
- Miranda Lundberg, kreativ chef, Klubb Volta/Häktet
- Leo Brännström, F&B manager, Nomad
- My Bergkvist, servitris, Seafood Gastro
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.