Glassbaren Créme byter skepnad i december. Crémes ägare Danna Vu öppnar tillsammans med PR-experten Martin Bundock ett pop up-café i lokalen på Södermalm i Stockholm.
– Med nostalgiska smaker från vår barndom, en modern twist på mince pie, hemlagad juldekor och gemenskap i hjärtat, kommer Comfort & Joy Pop-Up Café att bli en av Stockholms varmaste pop-up-restauranger 2025, lovar Martin Bundock som har sitt ordnarie jobb på AWB, PR-byrån som har många kunder inom restaurangbranschen.
På Comfort & Joy blandas Danna Vus vietnamesiska familjerecept med engelska klassiker som Martin Bundock växte upp med. Tillsammans har duon också skapat en specialkomponerad Christmas Mince Pie.
– Martin var tvungen att förklara för mig att julpajer inte innehåller köttfärs, eller något annat kött nuförtiden, trots att det klassiska receptet från hans mamma innehåller talg. Allt var förvirrande, men genom diskussion och testning, vår moderna tolkning, och med vårt recept är vi övertygade om att vi kan ge Mr Kipling en match med vår vegetariska version av den klassiska julpajen, kommenterar Danna Vu.
Caféet ska skapa hjärtlig julstämning under två helger i december, den 5-7 samt 19-21 december.