23948sdkhjf

Hård konkurrens i Pizza EM

De nordiska pizzamästarna, Nebo Pavicevic och Sunsica Grace, fick under dagen visa upp sina mästarpizzor för den europeiska tävlingsjuryn under Pizza EM i Spanien. Resultatet som tillkännagavs sent under onsdagseftermiddagen visade att Norden denna gång inte lyckades fånga juryns gillande fullt ut. Nebo som lyckades bäst, placerade sig på 23 plats och Sunsica på 32 plats. Spanioren Nemesio Sanchez blev den totala segraren bland de 38 tävlande.

”Konkurrensen är mycket hård. Deras placeringar visar att svensk pizzanäring inte riktigt håller europeisk nivå. Det gäller att dra lärdom av detta och fortsätta arbeta med den viktiga hälsoaspekten. Vi börjar nu rekryteringen av tävlande inför VM i Italien i april och innan sommaren drar vi igång uttagningarna till NM där vinnaren får representera Norden i Spanien nästa år”, säger Magnus Lilienström, chefredaktör för tidningen Fast Food och arrangör av NM i Pizza

Nebo som till vardags driver pizzerian La Pizza i Helsingborg tävlade med sin pizza Carpacco som bestod av en botten av dinkelmjöl och durumvete. Topping med hemmakryddad tomatsås och mozzarella. Efter gräddning tillsätts rå oxfile i tunna skivor, malvernsalt, tryffel, svartpeppar, ruccola och parmesan.

Sunsica som även hon driver egen pizzeria, Pizza King i Ängelholm, tävlade med sin Regina Special som bestod av en fullkornbotten av dinkel och durum. Topping med tomatsås, buffalomozarella, tryffelsalami, bladspenat, grillad paprika och ricottaost.

Kontakt: Nebo Pavicevic 0708-14 45 66
Kontakt: Sunsica Grace 0762-24 45 15
Kontakt: Magnus Lilienström 0709-95 13 44
Högupplösta bilder: http://www.pizza-nm.se

Fast Food, som arrangerar NM i Pizza, är den största snabbmatstidningen i Skandinavien. Tidningen skriver om allt kring bekväm mat och dryck, för en bransch som gör dagens och morgondagens livsstil möjlig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079