23948sdkhjf

Nytt projekt för tv-kockar

Melker Andersson satsar på Bjärehalvön som en av fem nya ägare till hotell och restaurang Kattegat i Torekov. Och Niklas Ekstedt vill driva Nya restaurang Kattegat.
Det anrika hotellet i Torekov har fått nya ägare, bland andra den välkände krögaren Melker Andersson. Utgångspriset för hotellet var cirka tio miljoner kronor. Olof Setterberg, som var en av initiativtagarna till köpet och som besökt hotellet flera gånger, vill inte berätta vad de fem vännerna gav för fastigheten. Däremot berättar han gärna varför de valde att slå till.?
»Vi tycker att Torekov är ett mycket intressant ställe. Och Hotell Kattegat är en av de mest spännande byggnaderna där med sin 100-åriga historia.«

Tv-kocken och krögaren Niklas Ekstedt, som driver restauranger i både Helsingborg och Viken, har skickat in en ansökan om serveringstillstånd på Restaurang Kattegat, men är sparsam med sina uttalanden.?
»Inget är klart än, men visst vore det jättekul om det blir verklighet.«

Vad som ska hända med hotellets elva rum är inte heller bestämt. Men enligt Olof Setterberg planerar de inte att sälja ut dem som bostadsrätter.?
»Vi kommer inte att orka dra igång någon verksamhet i år, nu satsar vi på restaurangen. Hotellet kommer inte att hålla öppet för allmänheten i sommar, utan bara för slutna sällskap. Sedan får vi utreda under vilka former som vi ska bedriva verksamheten. Vi lyssnar gärna på synpunkter«, säger han.

Källa: Helsingborgs Dagblad
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078