23948sdkhjf

Sibylla i en butik nära dig

I 75 år har Sibyllas korvar sålts i gatukök och på senare år i trafikbutiker runtom i landet. Nu lanserar Sibylla sitt korvsortiment i butik och besvarar samtidigt frågan – hur vill svenska folket helst ha sin varmkorv?
I ett första steg lanserar Sibylla Kokkorv Original, Grillkorv Original och Grillkorv Bamse. Sibylla introducerar även tre kryddkorvar med smak av cayenne/paprika, ost/bacon och vitlök/örter tillsammans med receptförslag på alternativa tillbehör, bland annat en senaps- och dillkesella med röda linser. Korvarna kommer att marknadsföras i TV och under sommaren kommer företaget att åka runt i skärgården och sälja korvkit till båtfolket.

»Jag skulle vilja se vår butikslansering som en hyllning till Daniel Lithells grundtanke – att få fler att äta korv. Men vi vill samtidigt slå ett slag för korvkvalitet där smaken, det svenska, trygga och personliga står i centrum«, säger Karl-Oskar Tjernström, marknadschef på Atria Sverige AB.

Tillsammans med Synovate Temo har Sibylla undersökt svenska folkets korvvanor. En klar majoritet, 62 procent, äter helst sin varmkorv med bröd. Femton procent föredrar potatismos och 6 procent tycker att pommes frites passar bäst till. Bostongurka är det tillbehör som nära en fjärdedel av svenska folket allra helst vill ha tätt följt av rostad lök. Svenskar, och särskilt singlar, i åldern 16-29 år äter oftast korv på väg hem från krogen medan 30-44-åringarna gärna tar med sig korven på utflykt.

»Det är spännande att höra om Sibyllas butikssatsning. Inom Korvakademin riktar vi oss just nu till de unga i yrket och arbetar för att höja statusen för korvmakare och charkuterister. Förra året utsåg vi den bästa korvkiosken i Sverige, vilket blev Shell Select. I år vänder vi oss till restauranger och ska bedöma deras korvrätter. Vinnaren koras under »Smaka på Stockholm« i Kungsträdgården i början av juni«, berättar Christina Möller, preses i Korvakademin, som var på plats under Sibyllas presslunch.

Sibyllakorven tillverkas sedan 1957 i Sköllersta utanför Örebro. Butikspriserna kommer att ligga mellan 27 och 29 kronor och korvarna finns tillgängliga i butik från vecka 16.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062