23948sdkhjf

Varning för bakterier i kyld färdigmat

Utbudet av kyld färdigmat bara växer, och efterfrågan är stor. Men medaljen har en baksida. Maten förvaras inte alltid på rätt sätt, vilket kan orsaka fler matförgiftningar.
Livsmedelsinspektörer har tittat på kyld färdigmat i Örebro län och bl a upptäckt att var fjärde kyld maträtt hade livsmedelshygieniska brister och åtta procent av de prov som tagits innehöll bakterier som kan orsaka matförgiftning. Det tyder på att man i tillredning, transporter eller lagring inte lyckats med hanteringen.

Länsveterinär Per Norström uppmanar nu alla att kontrollera färdigmaten innan köp.
»Som konsument kan man t ex läsa på förpackningen vilken temperatur maten ska förvaras i och sedan kontrollera termometern som bör finnas i butikens kyldisk. Läs också bäst-före-datumet.«
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125