23948sdkhjf

Fler anställda med sänkt avgift

Regeringens föreslår sänkt arbetsgivaravgift. Det välkomnas av Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR, som i en undersökning visar att 9 av 10 företag i branschen skulle anställa fler om förslaget klubbas.
Strax över 400 av SHR:s medlemsföretag har deltagit i undersökningen som genomförts i samarbete med Temo Synovate. Tjugo procent, eller vart femte företag, uppger att de skulle anställa tre eller fler nya medarbetare om arbetsgivaravgifterna sänks från dagens dryga 32 procent till drygt 10 procent. Det dubbla antalet, 40 procent, skulle anställa två nya medarbetare och var cirka vart tredje företag skulle välja att utöka med en medarbetare.
»Resultatet från undersökningen talar sitt tydliga språk – sänkta arbetsgivaravgifter kommer att få en omedelbar, positiv och omfattande effekt på jobben i vår sektor. De lättnader i arbetsgivaravgifterna som regeringen föreslagit kommer också att vara ett mycket effektivt vapen i kampen mot svartekonomin eftersom incitamenten minskar«, säger SHR:s VD Mats Hulth i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079