23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Semifinalklara i Årets Kock

Nu är det klart vilka 24 kockar som gör upp om sex åtråvärda finalplatser i Årets Kock 2008. Semifinalerna hålls i Malmö den 19 oktober och i Grythyttan den 25 oktober.

Gös och savojkål kombinerat med ett fritt antal tillbehör och minst en mejeriprodukt (förutom smör) är vad kockarna kommer att bjuda tävlingsjuryn på under semifinalerna. Av totalt 110 bidrag återstår alltså 24.



»Vi har fått exempel på mycket god mat från många olika håll i Sverige. Semifinalfältet är en spännande blandning av nya ansikten från nya restauranger och kockar som har tävlat tidigare år«, säger juryns ordförande Fredrik Eriksson.





För skam den som ger sig. Förra årets tvåa Tom Sjöstedt från Selleri/Pontus i Stockholm och tredjepristagaren Simon Lundén från Swedish Taste i Göteborg får återigen möjlighet att spänna sina tävlingsnerver.





Här är samtliga semifinalister:



Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup



Daniel Müllern, Skafferiet – Gastronomi på Österlen, Löderup



Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör



Ivan Jurman, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör



Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö



Tobias Millqvist, Era 10:3 gastronomistudio, Båstad



Klas Lindberg, Restaurang PM och vänner, Växjö



Edin Dzemat, Restaurang Linnéa, Göteborg



Simon Lundén, Swedish Taste, Göteborg Fredrik Andersson, Hällsnäs Affärsklubb, Mölnlycke



Johan Tyrén, Gastronomi Elva, Borås



Andreas Landén Hagdahls Kök, Linköping



Magnus Persson, Långbro Värdshus, Älvsjö



Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna



Tom Sjöstedt, Pontus/Selleri, Stockholm



Johan Johansson, Den Gyldene Freden, Stockholm



Christofer Ekman, Restaurang Fredsgatan 12, Stockholm



Stefan Ekengren, Krägga Herrgård, Bålsta



Robert Friedrich, Restaurant Bagatelle, Oslo



Gudjon Sigmarsson, Hennickehammars Herrgård, Filipstad



Görgen Tidén, Hotell Lerdalshöjden/Görgen på höjden, Rättvik



Jacob Markström, Hotell Borgafjäll, Borgafjäll



Runar Thor Larsen, Bryggargatan Restaurang och bar, Piteå



Simon Laiti, Hemma Gastronomi, Luleå





Eftersom några kockar arbetar hos två av semifinaljuryns medlemmar, ordförande Fredrik Eriksson och Melker Andersson från Grupp F12, har juryn beslutat om några förändringar. Fredrik Eriksson kommer endast att leda juryarbetet men saknar rösträtt och Melker Andersson deltar inte alls. Istället tillkommer Thomas Drejing från Kronovalls Slott och Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, från restaurang Fond i Göteborg.





Läs mer om tävlingen på

www.aretskock.se

!



BREAKING
{{ article.headline }}
0.079