23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Semifinalklara i Årets Kock

Nu är det klart vilka 24 kockar som gör upp om sex åtråvärda finalplatser i Årets Kock 2008. Semifinalerna hålls i Malmö den 19 oktober och i Grythyttan den 25 oktober.

Gös och savojkål kombinerat med ett fritt antal tillbehör och minst en mejeriprodukt (förutom smör) är vad kockarna kommer att bjuda tävlingsjuryn på under semifinalerna. Av totalt 110 bidrag återstår alltså 24.

»Vi har fått exempel på mycket god mat från många olika håll i Sverige. Semifinalfältet är en spännande blandning av nya ansikten från nya restauranger och kockar som har tävlat tidigare år«, säger juryns ordförande Fredrik Eriksson.

För skam den som ger sig. Förra årets tvåa Tom Sjöstedt från Selleri/Pontus i Stockholm och tredjepristagaren Simon Lundén från Swedish Taste i Göteborg får återigen möjlighet att spänna sina tävlingsnerver.

Här är samtliga semifinalister:

Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup

Daniel Müllern, Skafferiet – Gastronomi på Österlen, Löderup

Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör

Ivan Jurman, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör

Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö

Tobias Millqvist, Era 10:3 gastronomistudio, Båstad

Klas Lindberg, Restaurang PM och vänner, Växjö

Edin Dzemat, Restaurang Linnéa, Göteborg

Simon Lundén, Swedish Taste, Göteborg Fredrik Andersson, Hällsnäs Affärsklubb, Mölnlycke

Johan Tyrén, Gastronomi Elva, Borås

Andreas Landén Hagdahls Kök, Linköping

Magnus Persson, Långbro Värdshus, Älvsjö

Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna

Tom Sjöstedt, Pontus/Selleri, Stockholm

Johan Johansson, Den Gyldene Freden, Stockholm

Christofer Ekman, Restaurang Fredsgatan 12, Stockholm

Stefan Ekengren, Krägga Herrgård, Bålsta

Robert Friedrich, Restaurant Bagatelle, Oslo

Gudjon Sigmarsson, Hennickehammars Herrgård, Filipstad

Görgen Tidén, Hotell Lerdalshöjden/Görgen på höjden, Rättvik

Jacob Markström, Hotell Borgafjäll, Borgafjäll

Runar Thor Larsen, Bryggargatan Restaurang och bar, Piteå

Simon Laiti, Hemma Gastronomi, Luleå

Eftersom några kockar arbetar hos två av semifinaljuryns medlemmar, ordförande Fredrik Eriksson och Melker Andersson från Grupp F12, har juryn beslutat om några förändringar. Fredrik Eriksson kommer endast att leda juryarbetet men saknar rösträtt och Melker Andersson deltar inte alls. Istället tillkommer Thomas Drejing från Kronovalls Slott och Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, från restaurang Fond i Göteborg.

Läs mer om tävlingen på

www.aretskock.se

!

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web01