23948sdkhjf

Tillsammans mot oseriösa städföretag

Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare stödjer McDonald’s och Hotell- och restaurangfackets agerande mot oseriösa underleverantörer i städbranschen, skriver SHR i ett pressmeddelande.
SHR uttalar sig med anledning av tv-programmet Uppdrag Granskning som konstaterat allvarliga missförhållanden i städföretag som nattstädat på några av McDonald’s restauranger i Sverige. Efter det att inslaget sändes har avtalen med berört bolag hävts med omedelbar verkan efter en central förhandling MBL-förhandling med Hotell- och Restaurangfacket, HRF.
»Jag har fått ett brev från HRF kring nödvändigheten att ta tuffare tag mot oseriösa underleverantörer i branschen. Självklart ställer vi oss bakom detta och vi arbetar just nu mycket aktivt med den frågan«, säger Mats Hulth, SHR:s VD.

Mats Hulth anser att McDonald’s har agerat på ett föredömligt snabbt och kraftfullt sätt i frågan och SHR kommer nu att tillsätta en arbetsgrupp som ska ta fram riktlinjer och rekommendationer för medlemsföretagens upphandlingar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063