23948sdkhjf

Sushi på svenska

Fyra kockar har tagit sig till final i Sushi-SM som arrangeras för andra året. Följ tävlingen på plats under mässan Det Goda Köket i Älvsjö den 10 november.
Foto: Ur boken ”Sushi på svenska”

Visste du att Stockholm har fler sushibarer än London? Bara i Storstockholm finns mer än 200 renodlade sushibarer. Därmed inte sagt att kvaliteten är hög. Branschtidningarna RS – Restauranger & Storkök och Fast Food vill bidra till att höja ribban för sushi på svenska och står därför som arrangör av Sushi-SM.
»Konsumenterna måste kunna känna på hur bra sushi smakar och hur man skiljer kvalitet från kvalitet. Vi som har varit i branschen länge måste också våga lära ut våra kunskaper till nya kockar som vill arbeta med japansk mat«, säger Joakim Lundblad, tävlingsjuryns ordförande.

Årets sushifinalister är:
Yann Sahlén, Yasuragi Hasseludden, Saltsjö-Boo
Peter Ahlqvist, Maguro Sushibar, Malmö
Pontus Johansson, Sushibaren, Malmö
Lowe Elers, East Stockholm

Förstapristagaren blir korad till Årets Sushikock 2007. Vinnaren får ett antal spännande priser även en finalplats i Nordic Sushi Championship – Nordens första gemensamma mästerskap i japansk matlagning för professionella kockar. Nordentävlingen går av stapeln på Gastro Nord-mässan i april 2008.

Läs mer om tävlingen på sushism.com .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079