23948sdkhjf

Nej till starköl på McDonald's

McDonald’s på Arlanda flygplats vill servera starköl. Men får nej av både Sigtuna kommun och länsstyrelsen. Maten är för enkel, menar man.
I många andra länder är det möjligt att beställa en starköl till hamburgaren på McDonald’s, men alltså i Sverige. Sigtuna kommun har behandlat frågan i socialtjänstutskottet och beslutade då att neka McDonald’s utskänkningstillstånd på restaurangen i Sky City på Arlanda flygplats.
»Matutbudet klarar inte de krav som ställs i alkohollagen. Sedan tycker jag att alkohol inte hör hemma i den kulturen där det finns så många barnfamiljer«, säger Lola Svensson (s), socialtjänstutskottets ordförande.

Länsstyrelsen i Stockholm fick lämna synpunkter före beslutet togs. I sitt yttrande jämför de McDonald’s-kedjan med gatukök. Köket inte lever upp till kravet på att servera lagad mat, eftersom den kommer fryst till restaurangen och inga rätter görs från grunden. En stor kundgrupp är ungdomar, anser Länsstyrelsen, och förknippar därför McDonald’s med en alkoholfri miljö.

Tråkigt, tycker såklart restaurangens ägare och franchisetagare Roland Edin och menar att köket väl klarar kraven i alkohollagen. Han funderar nu på att överklaga beslutet.
»Läget på den här restaurangen är så unikt. Arlanda är en internationell miljö och vi får väldigt ofta frågan från kunderna, de är vana att kunna beställa en öl«, säger han.

Claes Eliasson, presschef på Svenska McDonald’s, säger till Upsala Nya Tidning att det inte är aktuellt att söka utskänkningstillstånd för fler av kedjans restauranger.

Källa: www.unt.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048