23948sdkhjf

Le Rouge - kockduons sexa

Rött, rosa, lila och guld. Den 29 oktober öppnar före detta Källaren Diana och Pontus in the Green House i Gamla stan under namnet Le Rouge – Danyel Couet och Melker Anderssons sjätte krog i ordningen.
Foto: Åke E-son Lindman

Lokalerna på totalt 1200 kvadratmeter binds ihop med en underjordisk gång och rymmer 125 platser fördelade på matsal, bar, lounge och ett chambre separée. Själva matsalen är inhyst i Källaren Dianas tidigare lokaler. Matmässigt gäller ledorden personlighet, tradition och värme. Och mycket av den personliga prägeln kommer kökschef Danyel Couet att bidra med, halvfransos som han är.
»Själv vurmar jag extra mycket för det franska köket med sina trygga smaker, men även enkelheten i det italienska kommer att få stort utrymme på menyn. Le Rouge är krogen jag har drömt om, min bebis«, säger han.

Till sin hjälp på den italienska sidan har Danyel Couet köksmästare Marco Baudone, tidigare verksam på restaurang Locanda. Le Rouge kommer att hålla öppet för lunch måndag till fredag och middag måndag till lördag. Baren är liksom matsalen öppen alla kvällar utom söndag. Något som kan komma som en överraskning för besökare är kvällsmenyn i matsalen som består av fem rätter – vare sig man vill eller inte. Soppa, sallad, varmrätt, ost och dessert. Precis som i Frankrike.

För den minst sagt mycket varma och ombonade interiören står Göteborgsföretaget Stylt. Tanken är att ge gästen känslan av att befinna sig på en fransk sekelskiftesrestaurang à la Moulin Rouge.

Le Rouge blir krogkoncernen Grupp F12:s sjätte restaurang som sedan tidigare förutom Fredsgatan 12 innefattar Restaurangen, Grill, TV4:s personalmatsal Fyran och förra årets tillskott Kungs¬holmen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063