23948sdkhjf

Tom och Christian vidare i Årets Kock

Sist blev det en andraplats för Tom Sjöstedt från Pontus/Selleri i Stockholm. Nu är han finalklar i Årets Kock för tredje gången. Och får sällskap av Christian Fredriksson från Strix Lunch & Catering i Solna.
»Än en gång en stenhård semifinal där vi har fått uppleva goda matlagare från hela landet. Det är roligt att se att återväxten är god inom den svenska gastronomin«, säger juryns ordförande Fredrik Eriksson.

Perfekt presenterade grönsaker. »Savoykålen framträder och är utomordentligt tillagad med mycket smaker och bra konsistens, med en gös tillagad till exakt rätt temperatur«. Tom Sjöstedt fick fint beröm av juryn för sin tolkning av gös och savoykål i kombination.

Den andra semifinalen i Årets Kock 2008 hölls i Grythyttan den 25 oktober. Övriga finalister är Tobias Millqvist från Era 10:3 Gastronomistudio i Båstad och Alexander Sjögren från Mötesplats Österlen i Löderup. Men i finalen gör sex kockar upp om Årets Kock-titeln. Vilka de sista två finalisterna blir avgörs på poäng och tillkännages inom kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063