23948sdkhjf

Frasses slår ut McDonald's

McDonald’s har tidigare haft problem med att etablera sig i Norrland. Och från och med årsskiftet är istället Frasses flagga i topp på restaurangen vid E4:an i Piteå.
»Det är en häftig restaurang, men vi klarade in av att få ekonomi på den«, säger Ulf Andersson till Norrbottenskuriren. Han driver samtliga McDonald’s-restauranger från Sundsvall och norrut.

McDonald’s vid E4:an i Piteå har bland annat uppmärksammats för att den 2002 blev världens största skoterdrive-thru. Även om sommaren var bra, tärde resten av året på ekonomin.
»Vi upptäckte ganska snart att det var en relativt liten volym i Piteå och efter att ha analyserat situationen kom vi fram till att det inte skulle finnas ekonomi i att satsa ytterligare. Så vi har påbörjat arbetet med att avyttra restaurangen«, säger Ulf Andersson.

Men att det skulle vara svårt för McDonald’s att hävda sig i konkurrensen mot norrländska Max Hamburgerrestauranger och Frasses, tror han inte på.
»Nej, det är en skröna att McDonald’s aldrig stänger restauranger. Bara i fjol stängdes minst åtta restauranger i Sverige. I framtiden är det inte ens säkert att hamburgare är vår största produkt på McDonald’s.«

Frasses övertagande sker från nyår, men restaurangen stänger redan i november för ombyggnad.

Källa: www.kuriren.nu.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063