23948sdkhjf

Mat-Niklas nya krogstad

Den 1 och 2 november inviger tv-kocken Niklas Ekstedts restaurang 1900 i Stockholm. Men flirten med förra sekelskiftet har redan börjat.
Hönsägg från Jonstorp, Vikentomater, rapsolja från Österlen, kalops, löjrom, lax och våfflor med hjortron. Men även dansk koldskål, en kall soppa gjord på ägg, kärnmjölk, vanilj, citron och kardemumma, bjöds premiärgästerna på i helgen, skriver Helsingborgs Dagblad.
»Sedan jag kom till Stockholm har jag märkt hur mycket Skåne präglar min matlagning. Inte minst saknar jag de närproducerade fantastiska råvarorna som tomater, spetskål och vilt. Så på menyn har det blivit en blandning av mat från min skånska uppväxt och från min födelseort i jämtländska Järpen«, säger Niklas Ekstedt till tidningen.

Den som gillar barhäng och blir hungrig kan förvänta sig svenska smaker på maten.
»i baren hittar man en väl avvägd meny med hemlagade ingredienser som Andres Leon, Henrik Gillberg och Åsa Nevestveit kokat ihop tillsammans«, förklarar restaurangchef Andreaz Norén.

I våras sålde Niklas sin finkrog Helsingborg i staden med samma namn och han har även avvecklat sommarens satsning Brasseri Niklas på Hotell Kattegat i Torekov. Det är också oklart om Niklas i Viken kommer att öppna igen nästa sommar. Fullt fokus på huvudstaden verkar det som.

Restaurang 1900 ligger på Regeringsgatan 66, till viss i del i före detta Centros lokaler. Matsalen har plats för 80-90 gäster och baren rymmer 70-80 platser. Från och med den 15 november har krogen även öppet för lunch.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128