23948sdkhjf

Bagarlandslaget vidare till Paris-VM

Svenska smaker och tema Linné gav Sveriges Bagarlandslag guldet i Louis Lesaffre Cup i S:t Petersburg den 31 oktober. Därmed är biljetten till bagar-VM i Paris säkrad.
Bland matbröden och de söta bröden hade laget valt att trycka på det typiskt svenska med tydliga smaker av bland annat havtorn, kardemumma, kanel och lingon. Något lagcoach Johan Sörberg menade var »att gambla lite«, eftersom de inte visste om det skulle gå hem hos domarna. Men det var inga problem.
»Nu har vi fått en första bekräftelse på att svensk bagarkonst är av högsta världsklass. Med tävlingserfarenhet och nyvunnen självkänsla står nu siktet inställt på medalj i VM 2008«, säger Johan Sörberg.

I VM-kvaltävlingen Louis Lesaffre Cup mötte Sverige Finland, Ukraina och Ryssland. Tävlingen var uppdelad i tre delar. För matbröden ansvarade Mattias Wallmark, Tössebageriet i Stockholm och för de söta bröden Håkan Johansson, Gateau Ektorp i Nacka. Det så kallade dekorbrödet, med vatten och Linné som tema, hade Joel Christenson från Kringelgården i Saltsjöbaden hand om.

Bagar-VM avgörs i Paris i månadsskiftet mars/april 2008.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062