23948sdkhjf

SM-finalfältet i Årets Kock

Tobias, Tom, Alexander, Christian, Håkan och Martin. Det blir en helmanlig final i SM i professionell matlagning den 30 januari – Årets Kock 2008.
Foto: Magnus Skoglöf

Vinnare i respektive semifinal blev Tobias Millqvist, Era 10:3 Gastronomistudio i Båstad och Tom Sjöstedt, Selleri/Pontus i Stockholm. Som tvåor följde Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen i Löderup och Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering i Solna. De två sista finalplatserna tillhör Håkan Olsson, Vendel at Sturehof i Malmö, och Martin Hansen, Skanörs Gästgivaregård.

»Semifinalerna var verkligen ett getingbo i år, men det ska vara tufft. Nu har vi ett mycket intressant och bra startfält med några gamla rävar och några kockar som är nya i det här sammanhanget, så jag ser framemot en fantastisk final«, säger juryns ordförande Fredrik Eriksson.

Segrare i tävlingen nästa år blir förutom svensk mästare i professionell matlagning även den 25:e Årets Kock i historien. Temat för finalen offentliggörs inom kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094