23948sdkhjf

Malmö har bästa sushikocken

Pontus Johansson på Sushibaren i Malmö snittar bäst sushi. Det stod klart den 10 november när Sushi-SM avgjordes på Det Goda Köket.
Foto: Gustav Kaiser

Den andra upplagan av Sushi-SM var verkligen en strid på kniven.
»Tävlingen var otroligt jämn, säger juryns ordförande Joakim Lundblad från Svartsjö Slott. Men Pontus var den som var stabil i samtliga moment.«

Tävlingens första moment, nigiri sprint, gick ut på att producera 20 stycken så exakta laxnigiri som möjligt på under 10 minuter. Därefter hade deltagarna 25 minuter på sig att göra en Sushi Plate bestående av 24 nigiri och 16 bitar makirullar med minst fyra olika råvaror. I det sista och mest kreativa momentet handlade det om att utifrån en hemlig råvarukorg komponera en personligt signerad sushitallrik. Pontus Johansson blev enligt juryns Sveriges Sushikock 2007 på grund av ”en osinlig kreativitet, höga smaker med en variationsrikedom som en äkta japan”. Andraplatsen delades av Yann Sahlén på Yasuragi Hasseludden i Saltsjö-Boo, Lowe Elers från restaurang East i Stockholm och Peter Ahlkvist från Maguro Sushibar i Malmö.

Förutom äran vinner Pontus Johansson också en resa för två till Tokyo och en säkrar en finalplats i Nordiska Mästerskapet i Sushi . Nordentävlingen går av stapeln på GastroNord i april 2008.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.312