23948sdkhjf

Lunchmanifestera för hjärtat

Var med om att främja lunchpausen – servera Alla Hjärtans Lunch den 14 februari. Årets hjärtvänliga lunchrätt är skinkstek dÁmour med soldränkt rotfruktsmosaik.
Foto: Rikard Kilström

För fjärde året i rad arrangerar Stiftelsen Lunchfrämjandet Alla Hjärtans Lunch på Alla Hjärtans Dag den 14 februari. Lunch- och företagsrestauranger över hela Sverige har då möjlighet att servera hjärtelunchen.
»Vi vill visa den breda lunchpubliken att lunchen kan vara både god, mättande och bra för hälsan, säger Jan Borg, som leder projektet. Vi hoppas att Alla Hjärtans lunch 2008 ska locka ännu fler restauranger att delta så att projektet växer till en manifestation för den svenska lunchkulturen 2.0.«

I år på Alla Hjärtans Dag serverades 60 000 portioner av kärlekskyckling i lustfyllt sällskap på nära 500 restauranger och cirka 70 000 kronor samlades in till Hjärt-Lungfonden.

Rätten för 2008 har tagits fram genom en tävling för kockar verksamma inom Fazer-Amica, Eurest, ISS, Sabis, Sodexho, Coor eller Hörskolerestaurangerna HÖRS. Vann gjorde en brässerad skinkstek med apelsin- och cidersås, potatispuré och bön- och rotfruktsmosaik. Den är tillagad enligt Livsmedelsverkets nya regler för nyckelhålsmärkning inom storkök.
»Restaurangerna får detta gratis. Det enda vi ber om är att de skickar ett bidrag på 250 kronor till Hjärt-Lungfondens forskning«, säger Jan.

Anmälan, recept, skyltmaterial och mer information hittar du här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064