23948sdkhjf

Pontus! Årets teställe

Te är en växande social dryck. Utmärkelsen Årets teställe vägleder gästen till bästa tekrog och tehus för 2007. En liten smula i Norrtälje hör till den sistnämnda kategorin.
Juryn för Årets Teställe 2007 har besökt cirka 100 krogar och konditorier/tehus runtom i landet. Tesortimentets bredd, hur serveringen sker, hur kunnig personalen är och om teet ges utrymme i menyn är saker har påverkat bedömningen.

Vinnare för året i kategorin Årets teställe är restaurang Pontus! i Stockholm som, enligt juryn, på kort tid har lyckats skapa en sympatisk och värdig ledstjärna inom teservering på krogen. Temenyn på Pontus! spänner över Japan, Taiwan, Kina och Indien och erbjuder ett femtontal sorter.

Vinnare i kategorin tehus ligger i Norrtälje. Där driver Therese Balaack, som var en av finalisterna i Årets Konditor, sitt konditori En liten smula. Ett 50-tal svarta, gröna och röda tesorter, en del egna blandningar, kompletterar högklassiga bakverk, kakor, glass och chokladpraliner.

»Årets teställe som företeelse har redan etablerats och det är glädjande att många restauranger och konditorier sporrats av nomineringarna i fjol. Försäljningen av te i Sverige ökar med nio procent och därför måste den växande skaran tedrickare tillgodoses även inom restaurangnäringen«, säger Henrik Hammarskiöld på Terådet.

Känner du till ett riktigt bra teställe? Skicka ditt tips till info@teradet.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063