23948sdkhjf

Team Milko får tillökning

Team Milko är världens enda kvinnliga kocklag. Nu förstärks de med Teresa Lundblad från Eriksbergs Catering i Stockholm. Och träningen inför Mat-OS, Culinary Olympics, sker numera i Grythyttan.
»Vi är mycket tacksamma att vi fått möjlighet att träna här på Restauranghögskolan i Grythyttan, säger Björn Ståhlberg som är coach för laget sedan 2003. Att få tillgång till ett sådant stort och välutrustat kök är helt perfekt. Känns fantastiskt också att veta att vi får vara här ända fram till OS nästa år!«

Lagets nya medlem Teresa Lundblad har tidigare erfarenhet från Grand Hôtel, Långholmens Wärdshus och Hotel Sheraton. Hon har även hunnit med en längre utflykt från till Ishotellet i Jukkasjärvi, men återvände till värmen i Stockholm efter ett år. Teresa beskriver sin nuvarande arbetsplats, Eriksbergs Catering.
»Det är en cateringfirma som lagar mat till prominenta kunder som till exempel kungahuset och regeringen. Vi har en egen festvåning men det händer ofta att vi åker ut till slott och herresäten. Det har varit många matglada personer som passerat revy, förre statsministern Göran Persson är bara ett exempel.«

Team Milkos träning inför Culinary Olympics i tyska Erfurt den 14-13 oktober nästa år är redan i full gång.
»Efter två silver, ett i förra OS och ett i världscupen förra året, så siktar vi självklart in oss på guld«, säger lagets ledare Lotta Bonthelius.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078