23948sdkhjf

Wernerpris till Karin Fransson

Den 24 november fick Karin Fransson på Hotell Borgholm ta emot utmärkelsen Årets Werner. Hon har fostrat många unga kockar och är känd för sin färggranna matlagning.
För mindre än en månad sedan fick Karin Fransson tidningen Allt om Mats Stora Matpris. Och nu kan hon alltså stoltsera med ännu ett diplom Karin Fransson samt en bronsstayett av Werner Vögeli, en av Sveriges främsta kockar som tyvärr avled tidigare i år.
»Det känns fantastiskt roligt eftersom jag är den första kvinnliga kocken som fått priset«, säger Karin Fransson.

I kategorin offentlig sektor gick Årets Werner till Linda Martinsson i Göteborg som arbetar för att få bort storkökskänslan inom äldreomsorgen.

Årets Werner har delats ut av tidningen Restaurangvärlden sen 1989. Utmärkelsen går till de personer inom privat respektive offentlig sektor som har gjort något unikt för att främja svensk matkultur. Pristagarna blir också medlemmar i föreningen Werners Vänner och gör då sällskap med tidigare pristagare som Mathias Dahlgren, Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Örjan Klein, Melker Andersson, Carl Jan Granqvist och Leif Mannerström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063