23948sdkhjf

Husmanskost regerar lunchen

Hederlig husmanskost står sig fortfarande som många lunchgästers förstaval. Men fler önskar vegetariska alternativ, visar en undersökning från Eurest.
Totalt 1 330 personer i åldern 18-65 år har deltagit i restaurangföretaget Eurests undersökning. Viktigast för 85 procent av de tillfrågade är god och vällagad lunchmat. En trevlig måltidsmiljö är väldigt viktigt för 51 procent. Knappt hälften, 44 procent, prioriterar att få maten snabbt. Män gillar stora portioner, medan fler kvinnor än män vill ha mat som är både billig och hälsosam.

Lunchens topp fem:
1. Husmanskost
2. Mat från utländska kök
3. Sallad
4. Baguetter eller smörgåsar
5. Pizza eller kebab

När de tillfrågade fick välja mer fritt vad de vill äta till lunch halkar baguetter och smörgåsar ned från topp fem och ersätts av önskemålet om fler vegetariska lunchalternativ. Nära en fjärdedel, 21 procent, är missnöjda med sina valmöjligheter på lunchen. Det gäller främst kvinnor och personer i åldern 30-39 år. Och 28 procent är inte heller nöjda med utbudet av lunchrestauranger, speciellt bland offentligt anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078