23948sdkhjf

Bartenderdrabbning

Den 1 december öppnar anmälningen till Årets Bartender 2008. En hård kamp för att ändra mångas syn på yrket pågår, vilket tävlingstemat ”bartender – ett riktigt yrke”, syftar på.
»Vi måste ta vår plats och synas som en yrkesgrupp som levererar, oavsett om man bara jobbar helger, extra vid sidan om eller hela livet, säger Martin Bergqvist, president för Sveriges Bartenders Gille, SBG, officiell tävlingsarrangör. Där har också arbetsgivarna ett ansvar och pengar att tjäna. Kvalitet säljer. Med 2008 års tävling hoppas vi kunna förmedla en ny syn på yrkesgruppen!«

Nyligen tävlade 2007 års bartender Kai Hansen och flairtender Johannes Kinch i World Cocktail Championships i Taiwan, dit man direktkvalificerar sig efter svensk seger. Det blev ingen pallplats vare sig för Kai eller Johannes, men så är också konkurrensen tuff med 54 deltagande länder.

Årets Bartender är indelad i grenarna Årets Bartender, Årets Juniorbartender, Årets Flairtender och Årets Juniorflairtender. Nytt för i år är att anmälningar enbart tas emot på tävlingens hemsida. Kvalificeringarna i respektive sektion inom SBG äger rum den 24 februari. Den stora finalen hålls den 13 april på restaurang Trädgår´n i Göteborg.

Mer information och anmälan finns på www.aretsbartender.nu .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062