23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Nutidsekologiskt i Årets Kock

Efter nordisk cocktailmat, modern bricklunch och rustik elegans är temat för Årets Kock 2008 nutida ekologiskt. »Vi vill ställa miljöfrågan på ett nytt sätt«, säger tävlingens general Hanna Halpern.

»Tidigare och än idag tenderar svaret att bli en domedagsprofetia. Istället vill vi visa på motsatsen och visa att alla kan dra sitt strå till stacken för att vända utvecklingen. Jämför med hälsodebatten där vi idag pratar om både gott och hälsosamt. Förut var det antingen god eller hälsosam«, fortsätter Hanna Halpern.





Miljöfrågan engagerar fler och fler, menar Hanna, inte minst många kockar.



»Det känns viktigt att visa att det går att skapa vällagad, ekologiskt och miljövänlig mat inom den svenska gastronomin.«





Den första tävlingsuppgiften består av en hemlig råvarukorg. När innehållet har avslöjats har kockarna 45 minuter på sig att skapa ett personligt recept på en modern, elegant rätt som kan serveras på en à la carte-restaurang. Tävlingsrätt nummer två är en huvudrätt på ekologiskt nötkött och minst två ekologiska mejeriprodukter. Finalen är den 30 januari i Blå Hallen i Stockholms stadshus.





Finalisterna i Årets Kock 2008



Tobias Millqvist, Era 10:3 Gastronomistudio, Båstad



Tom Sjöstedt, Selleri/Pontus, Stockholm



Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup



Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna



Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö



Martin Hansen, Skanörs Gästgivaregård, Skanör



BREAKING
{{ article.headline }}
0.078