23948sdkhjf

Sänkt moms istället för lägre avgift

Först skulle det bli sänkta arbetsgivaravgifter för samtliga hotell och restauranger. Sedan bara för företag med färre än 250 anställda. Nu kan det istället bli sänkt moms.
Vid en presskonferens i Bryssel igår kommenterade finansminister Anders Borg regeringens förslag om sänkta arbetsgivaravgifter för delar av tjänstesektorn som just nu ligger på EU-kommissionens bord. Om EU stoppar förslaget kan sänkt moms i samma branscher vara ett alternativ, menar han. Men då skulle det ta minst ett år innan ett beslut kan fattas i frågan, säger Anders Borg till TT.

EU-kommissionen godkände inte förslaget om sänkta arbetsgivaravgifter för delar av tjänstesektorn, däribland hotell och restauranger. Efter krav från EU ändrade regeringen förslaget till att endast gälla för företag med färre än 250 anställda. Något som upprört många, till exempel Max Hamburgerrestaurangers vd Richard Bergfors, som menar att regeringen har dålig insikt i hur snabbmatsbranschen fungerar.
»Skillnaden skulle bli att våra konkurrenter får en 15-procentig minskning av lönekostnaderna jämfört med oss. Det är helt oacceptabelt. Vi måste få regeringen att ändra på det här alternativt att dra tillbaka hela förslaget. Genomförs detta kullkastar det alla planer för framtiden«, säger Richard Bergfors till tidningen Norrländska Socialdemokraten.

Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR, arbetar hårt för att få regeringen och Anders Borg att övertyga EU om det orimliga i att utesluta större företag.
»Våra argument måste gå hem i Bryssel«, säger SHRs vd Mats Hulth till Restauratören.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047