23948sdkhjf

Ålands krögare går samman

Ju fler kockar desto bättre soppa. Krögare på Åland har gjort slag i gemensam sak och bildat intresseorganisationen Restaurangföreningen.
»Vi ska driva gemensamma frågor och bevaka våra intressen«, säger Dennis Jansson på Mariepark och tillförordnad verksamhetsledare till Ålandstidningen.

Dennis Jansson är en av initiativtagarna till organisationen tillsammans med ÅSS:s Michael Björklund, vinnare av Årets Kock 2000, och Stig Grönlund på Indigo. Förhoppningen är att Restaurangföreningen ska samla ett hundratal medlemmar i form av alla landbaserade restauranger på Åland. Föreningen har sökt ett bidrag på 12 000 euro från Paf och öppnat webbplatsen www.restaurang.ax, tänkt att fungera som centrum för verksamheten.
»Här kan man anmäla sig och här kommer vi att publicera nyheter och debattera gemensamma frågor.«

Två sådana frågor är nuvarande alkohollagstiftning och restaurangmomsen.
»Men vi ska inte bara försöka påverka saker som vi tycker är fel. Vi ska jobba för utveckling också. Som att hitta arrangemang under lågsäsong och vidareutbilda personalen«, säger styrelseledamot Stig Grönlund.

Källa: Ålandstidningen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094