23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Smått är stort i USA

Pyttedesserter är fortsatt hett bland USA:s kockar. Närodlad och ekologisk mat ligger hack i häl på trendlistan enligt rapporten ”What´s hot and what´s not”.

Fruktviner, tofu och chai är däremot passé. För andra året i rad har amerikanska The National Restaurang Association, NRA, låtit drygt 1 200 kockar ranka närmare 200 livsmedel som heta eller passé samt sina säsongsfavoriter. Samtliga kockar är medlemmar i American Culinary Federation.





Precis som vid förra undersökningen toppar minidesserter kockarnas lista. Men sedan har det hänt en del. Istället för att favorisera enskilda livsmedel, maträtter eller drycker hamnar helhetsbegrepp som närodlat och ekologiskt högt upp, liksom hållbart fiske. I spåren av miljödebatten världen över har också flaskvatten ramlat från en femteplacering till plats 56. Mikrobryggt öl känns betydligt hetare att dricka enligt kockarna. Specialsalter är fortfarande inne, medan förra årets tvåa granatäpple har rasat ned till 16:e plats, även om det fortfarande är kockarnas favoritfrukt.





Heta listan

1. Minidesserter



2. Närodlat



3. Ekologiskt



4. Smårätter/tapas/meze



5. Fyllda smörgåsar



6. Öl från mikrobryggerier



7. Fisk och skaldjur från hållbara bestånd



8. Produkter från naturbetande djur



9. Energidrinkar



10. Specialsalter, färgade eller smaksatta





Svala listan


1. Fruktviner



2. Stjärnfrukt



3. Lågkolhydratdeg



4. Koshervin



5. Vermouth



6. Mezcal (dryck)



7. Tofu



8. Chai



9. Pitabröd



10. Torkad frukt





BREAKING
{{ article.headline }}
0.094