23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Det surrar om Årets Kock

Finalen i Årets Kock 2008 närmar sig med stormsteg. Det märks inte minst på alla rykten som är igång om tävlingsuppgifterna. Det senaste gäller att råvarukorgen ska innehålla kyckling. Uppgifter om fisk har också cirkulerat.

Temat för Årets Kock 2008 är nutida ekologiskt. Den första tävlingsuppgiften består alltså av en råvarukorg vars ingredienser presenteras 45 minuter innan tävlingen börjar. Under dessa minuter ska finalisterna skapa ett personligt recept på en modern, elegant rätt som kan serveras på en à la carte-restaurang. Den andra tävlingsrätten är en huvudrätt på ekologiskt nötkött, med minst två ekologiska mejeriprodukter.





»Vi vill ställa miljöfrågan på ett nytt sätt. Tidigare och än idag tenderar svaret att bli en domedagsprofetia. Istället vill vi visa på motsatsen och visa att alla kan dra sitt strå till stacken för att vända utvecklingen«, säger tävlingens general Hanna Halpern.





Sex kockar kämpar om SM-titeln i Årets Kock 2008. Dessa är:



Tom Sjöstedt, Från Pontus (catering) och Selleri (matkonsult), Stockholm



Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna



Tobias Millqvist, Era 10:3 Gastronomistudio, Båstad



Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup



Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö



Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör





År 2008 är det 25-årsjubileum för Årets Kock och finalen går av stapeln i Blå Hallen i Stockholms Stadshus den 30 januari.



BREAKING
{{ article.headline }}
0.094