23948sdkhjf

Semifinalister i pannkaksflip

Saffran, tacokydda och rotfrukter. Fantasin flödar när Sveriges skolbarn skapar nya pannkaksrecept. Nu är elva skolklasser är klara för semifinal i Barnens Egen Matskolas årliga tävling.
Över 100 skolklasser i Sverige mellan årskurs 4-6 har experimenterat med ägg, mjöl och mjölk för att lära sig mer om råvarorna och hitta på ett nytt recept på middagspannkaka. Elva klasser går nu vidare till semifinalerna i Solna den 24 januari, Västerås den 29 januari och i Göteborg den 5 februari. Där kommer klasserna laga sina pannkakor inför jury och publik.
»Det är spännande att se att barnens recept innehåller helt nya smaker, långt borta från sylt och grädde«, säger juryns ordförande Christina Möller.

Här är pannkaksfinalisterna:
Rösjöskolan, 6A, Sollentuna
Källskolan, 4-6, Norberg
Sollentuna International School, 5:1, Sollentuna
Sturebyskolan, 5A, Enskede
Sundby skola, åk 5, Ekerö
Kungshagens Montessoriskola, åk 6, Nyköping
Skallbergsskolan, 6A, Västerås
Brunnsängskolan, 6C, Södertälje
Nygårdsskolan, 5B, Billdal
Sannaskolan, Göteborg
Rinnebäcksskolan, 5D, Kävlinge

Finalen av ”Flippa Sveriges bästa pannkaka” sker på Operakällaren i Stockholm den 13 mars. Den klass som vinner berikas med 10 000 kronor till klassresa med mattema. Deltagande klasser har även chansen att vinna Coops Lilla Änglamarkspris.

Barnens Egen Matskola startades av Anna Lind Lewin och Ami Hovstadius för fyra år sedan som ett sätt att väcka barns matlust och intresse för svenska råvaror och matlagning. Denna gång genomförs den i samarbete med Kamratposten.

Läs mer på www.barnensegenmatskola.se .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062