23948sdkhjf

Exklusiv vodka når svenska barer

I mars 2007 släpptes premiumvodkan Absolut 100 på den internationella taxfree- och resemarknaden. I januari lanseras den på 100 utvalda barer, varav tio i Sverige.
Absolut 100 beskrivs som en ren vodka utan smaktillsatser och kännetecknas av en mjuk men samtidigt fyllig smak. Konsekvent marknadsföring med betoning på design och konst har bäddat för Absolut Vodkas framgångar som lyxmärke. Den speciella buteljen har tolkats på ett otal sätt av olika konstnärer och artister. Absolut 100 är inget undantag. Den tappas nämligen på en helsvart flaska.

Drycken introduceras tillsammans med barkonceptet Absolut 100 bars. Från och med januari kommer 100 utvalda barer, till exempel i London, Berlin och Frankfurt, att servera Absolut 100 samt ett antal speciella Absolut 100-drinkar. I Sverige har följande barer valts ut:
Push, Göteborg
Cadierbaren på Grand Hôtel, Stockholm
Pontus!, Stockholm
Torso Twisted, Malmö
Hell´s Kitchen, Stockholm
Dahlbom på torget, Åre
Hotell Rival, Stockholm
Hotellet, Stockholm
Icehotel, Jukkasjärvi
Ski Lodge, Sälen

Under året ha svenska statens utförsäljning av Vin & Sprit, moderbolaget till V&S Absolut Spirits, varit ett hett ämne. Intressenterna är många, bland annat Baccardi, Diageo, SPI Group, EQT och Investor, Fortune Brands och Ratos, mycket tack vare kronjuvelen Absolut Vodka. Våren 2008 öppnar budgivningen och experter tippar på att klubban slår i bordet kring 40-50 miljarder kronor. Men med tanke på att Absolut är ett av världens största spritmärken med en årlig produktionsökning på 8-10 procent kan köparen få betala bra mycket mer.

Här är ett smakprov på en Absolut 100-drink:

Absolut Pure Black
En del Absolut 100
Mineralvatten
Juice från två limeklyftor

Blanda ingredienserna och häll i ett drinkglas fyllt av is. Garnera med en limeklyfta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094