23948sdkhjf

Skolbarn tävlar om miljöpris

Fem skolklasser har nominerats till Coops Lilla Änglamarkspris 2008. Uppdraget är att skapa den mest miljövänliga pannkaksmåltiden.
Tre pristagare utses sedan vid den stora finalen i matlagningstävlingen ”Flippa Sveriges bästa pannkaka” på Operakällaren i Stockholm den 13 mars. Finalisterna till Lilla Änglamarkspriset ska nu komplettera sina arbeten inför den slutliga utvärderingen. Uppgiften går ut på att miljöanpassa en pannkaksmåltid med hänsyn till bland annat livsmedelsval, råvarusäsong och transporter.
»Det är härligt att se barnens engagemang och det märks att de har ansträngt sig för att få nya kunskaper. Tävlingsbidragen har mycket gemensamt, men är ändå så olika. Det ska bli spännande att se hur de löser finaluppgiften«, säger Pia Lindeskog, chef för KF Konsument.

Här är finalisterna i Lilla Änglamarkspriset:
Nytorpsskolan, klass 5, Rönninge
Slottstadens skola, klass 6C, Malmö
Kungsladugårdsskolan Rivö särskolan, klass 4-6, Göteborg
Fors skola, klass 5, Fors
Hultskolan, klass 5, Hult

Lilla Änglamarkspriset 2007 vanns av klass 5 från MusikUgglan i Karlskrona för att de med enkla medel lyckades miljö- och hälsoanpassa favoriträtten tacos. Klass 4-6 på Loos skola i Ljusdal satsade också på tacos och kom på en andraplats. Tredjepriset gick till klass 5B från Gillboskolan i Sollentuna för deras film om hur en nyttig och miljövänlig pannkaka blir till.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.369