23948sdkhjf

Kockar utvecklar köksteknik

Mindre tidskrävande och effektiv matlagning som skapar nya tillagningsmetoder. Det kan bli resultatet av ett samarbete mellan Samsung och Restauranghögskolan i Umeå.
Restauranghögskolans adjunkter Stefan Öqvist och Andreas Helgesson är just nu i full färd med att undersöka möjligheterna med Samsungs nya köksutrustning. Gastronomiprofessor och kocken Gert Klötzke leder arbetet.
»Det är viktigt för oss att följa utvecklingen av ny köksteknologi, det går hand i hand med att söka en modern matlagning«, säger Gert Klötzke.

Testutrustningen består av en dubbelugn, som gör det möjligt att arbeta med två temperaturer i samma ugn, kompaktugnen som kombinerar varmluft med mikrovågor samt ett side-by-side-kylskåp som tack vare en luftfuktighet på 72 procent förlänger hållbarheten på färska råvaror.

I början av nästa år kommer Restauranghögskolan inte bara redovisa resultaten av testerna utan även ge praktiska demonstrationer på mer effektiv matlagning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063