Juryn är egentligen tre – en för varje tävlingsuppgift samt en för metodbedömning. Ordförande för alla jurygrupper är Fredrik Eriksson som blev Årets Kock 1987. De sex finalkockarna ska dels laga en modern restaurangrätt av nötkött på temat ”nutida ekologiskt”, dels använda innehållet i en hemlig råvarukorg för att skapa den andra tävlingsrätten.
Här är samtliga medlemmar i tävlingsjuryn:
Jurygrupp 1: Råvarukorg
Melker Andersson
, hedersmedlem, F12, Stockholm
Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, Fond, Göteborg
Elisabeth Johansson, Mediamat, Stockholm
Danyel Couet, F12-gruppen, Stockholm
Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg
, Lux Stockholm, Stockholm
Krister Dahl, lagledare i Svenska Kocklandslaget
Camilla Thulin, kreatör och kostymtecknare, Stockholm
Lina Wallentinson, redaktör på Buffé, Stockholm
Jurygrupp 2: Modern restaurangrätt på temat nutida ekologisktRene Redzepi
, Noma, Köpenhamn
Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland
Thomas Drejing, Kronovalls Vinslott, Österlen
Mathias Dahlgren, Grand Hôtel, Stockholm
, Grand Hôtel, Stockholm
Markus Aujalay, Årets Kock 2004
Magnus Ek, Oaxen, Mörkö
Magdalena Gerger, Nordisk marknads- och utvecklingsdirektör, Arla Foods
Maud Olofsson, Näringsminister
Metodjury:Torsten Kjörling
, Årets Kock 1984, Hotell Tylösand, Halmstad
Per Ekberg, Årets Kock 1992, Täby Park Hotel, Täby
De sex finalisterna ligger i hårdträning inför finalen den 30 januari i Stockholms stadshus. De är: Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna; Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör; Tobias Millqvist, Era 10:3 Gastronomistudio, Båstad; Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö; Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup samt Tom Sjöstedt, Från Pontus/Selleri, Stockholm.