23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Bygger nytt lager för miljön

Restaurang- och storköksgrossisten Servera har som mål att minska miljöbelastningen i transport, drift och fastighet med 50 procent. Därför planeras ett nytt lager i Halmstad.

I dagsläget har Servera lager i Norrköping, Västerås och Umeå. Ett lager i Halmstad skulle förse landets södra kunder på ett mer effektivt sätt samtidigt som antalet anställda skulle öka från 300 till cirka 350.

Sedan 2000 har Serveras försäljning ökat från 3 miljarder kronor till 6,2 miljarder kronor per år. Den positiva utvecklingen beror främst på förvärv som idag verkar i egna lager och i form av dotterbolag, till exempel Grönsakshallen Sorunda.

»Våra åtgärder effektiviserar hanteringen och sänker miljöbelastningen drastiskt. Jag är övertygad om att detta kommer att lyfta fram restaurang- och storköksbranschen som ledande aktör och ett föredöme i dessa frågor för hela livsmedelsmarknaden«, säger Serveras vd Christer Lind i ett pressmeddelande.

Om allt går enligt planerna står det nya lagret i Halmstad, med en yta på cirka 45 000 kvm, färdigt hösten 2009.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|