23948sdkhjf

Arbetsmiljö en prioriterad fråga

Hotell- och restaurangbranschen tar frågor om arbetsmiljön på största allvar, visar en ny undersökning. Personalmöten och skyddsronder är de vanligaste verktygen.
Undersökningen har tagits fram på uppdrag av Sveriges hotell- och restaurangföretagare, SHR, och visar att en betydligt större andel av företagen än vad som tidigare varit känt aktivt arbetar med systematiskt miljöarbete.

Hundra regionala skyddsombud och 400 företagare har fått frågor kring Systematiskt Miljöarbete, SAM. I intervjuerna framgår till exempel att 91 procent av skyddsombuden anser att företag med fler än 20 anställda helt eller delvis arbetar systematiskt med arbetsmiljön. Vidare framgår att närmare 82 procent av företagen, oavsett storlek, arbetar med arbetsmiljöfrågor i någon form.

»Dessa nya siffror ligger mer i linje med vår bild av branschen«, säger Lise-Lotte Argulander Klavebäck, förbundsjurist på SHR.

»Vi vet att det finns en vilja att arbeta aktivt med miljöfrågor ute på företagen, men att det saknas kunskap, struktur och systematik för hur man kan göra detta på ett effektivt sätt.«

SHR hoppas att den informations- och utbildningssatsning som kommer att ske under de kommande två åren ska höja medvetenheten och kvaliteten i arbetsmiljöarbetet ytterligare, speciellt hos de mindre aktörerna.

Läs hela undersökningen här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063