23948sdkhjf

Sveriges VM-finalister utsedda

Fredagen den 25 januari vann Daniel Frick och Jonas Lundgren semifinalen i den svenska uttagningen till Bocuse d’Or. Den 22 februari avgörs vem som får representera Sverige i Bocuse d’Or.
I fem timmar kämpade de fyra semifinalisterna om en finalplats. Tävlingen hölls på Restaurangakademien i Stockholm och huvudråvarorna var lax och lamm. Bäst presterade alltså Daniel Frick från restaurang Lux i Stockholm och Jonas Lundgren från restaurang Bagatelle i Oslo. Övriga tävlande var Peter J Skogsström från Mat & Vin på Stolpaberga i Bunkeflostrand och Skogström Kök & Butik i Malmö samt Björn Svensson från restaurang Oscarsgate i Oslo.

I juryn satt krögarna Mathias Dahlgren, Fredrik Eriksson, Melker Andersson, Paul Svensson, Henrik Norström samt Hans Välimäki från tvåstjärniga Chez Dominique i Helsingfors.

Den av de två finalisterna som vinner den svenska uttagningsfinalen den 22 februari blir Sveriges representant i franska Lyon där det informella världsmästerskapet i matlagning, Bocuse d’Or, avgörs i januari 2009. Tvåan kommer att tävla för Sverige i Nordic Challenge.
Bakom den svenska uttagningen står Gastronomi Sverige som arbetar för att främja den svenska gastronomin genom att skapa möjligheter för svenska kockar att tävla och vinna i internationella och prestigefyllda tävlingar. Bocuse d’Or är företagets huvudsatsning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046