23948sdkhjf

Sodexho öppnar Stjärnkök

Idag invigs Sodexhos senaste produktionsanläggning. Stjärnköket, som det kallas, ligger i Märsta och har i nuläget uppdrag av två storsjukhus i Stockholm.
Maten i det nya produktionsköket produceras enligt genomgående kallmatsframställning, så kallad Cook & Chill, som ska garantera fräscha måltider. Systemet innebär en obruten kylkedja hela vägen fram till skolor, daghem, äldreomsorg och restauranger, där maten sedan kan värmas när som helst under dagen.
»Alla vill vi avnjuta god och näringsriktig mat gjord på bra råvaror som håller hög kvalitet, förklarar Inger Lagerquist, regionchef på Sodexho. Cook & Chill möjliggör detta. Självklart krävs då ett toppmodernt produktionskök, vilket vi välkomnar i vårt nya Stjärnkök.«

Beskrivningen av produktionsköket liknar närmast arbetsmiljön på ett kärnkraftverk med målet att förena hygienkrav, livsmedelssäkerhet och miljötänk. Till exempel ska alla besökare registreras och ska lämna hälsodeklaration och ”speciella säkerhetsåtgärder” har vidtagits bland annat i anslutning till slussarna mellan kökets zoner.

Karolinska universitetssjukhuset och Danderyds sjukhus är kökets första kunder, men fler uppdragsgivare har visat intresse.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063