23948sdkhjf

Kalorilag mot snabbmat

USA har fått ett nytt vapen i kampen mot fetma och diabetes. Från den 1 mars införs en kalorilag som riktar sig till snabbmatskedjor i New York. Lagen berör 10 procent av stadens restauranger, skriver Expressen.
Syftet med lagen är att minska antalet amerikaner som lider av fetma eller insjuknar i diabetes. På fem år ska 30 000 invånare hindras från att drabbas av diabetes och 150 000 ska slippa bli feta.
»Sjuklig övervikt och diabetes är de enda sjukdomar som ökar i New York City«, säger doktor Thomas R Frieden, hälsoutredare.

Många krögare som berörs av lagen har protesterat mot de nya reglerna och flera kedjor har redan information om måltidernas kalorimängd via Internet, på brickan eller servetten. Men The Board of Health, New Yorks motsvarighet till Socialstyrelsen, anser att det inte är tillräckligt och tror att många underskattar kaloriinnehållet i en snabbmatsmåltid. Att informationen nu kommer att finnas tillgänglig redan vid beställning hoppas man ska leda till att fler tar del av den och gör mer hälsosamma val.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078