23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Choice börjar dagen med eko

Från den 1 februari serverar Choice Hotels ett ekologiskt frukostalternativ på samtliga 160 hotell inom kedjan. Frukostsatsningen sker i samarbete med organisationen Krav.

Investeringen i ekologiska livsmedel beräknas uppgå till 34 miljoner kronor.

»Ekologisk mat är bättre för oss och bättre för miljön. Målet är att driva utvecklingen och få till större ekologisk produktion. Vi tar det här på största allvar och vill ta vår del av ansvaret«, säger Petter Stordalen, ägare och styrelseordförande för Choice Hotels Scandinavia.

Förra årets pilottestades frukosten på hotell i Oslo, Stockholm och Köpenhamn. Projektet blev en succé och gästernas bemötande positivt. Men det är en satsning som kräver tillgång till säkra leveranser. Till exempel serverar Choice fem miljoner ägg per år och då behövs många ekologiska hönor.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web01