23948sdkhjf

Snabbfisk på tävlingsmenyn

För tredje gången arrangerar Svensk Fisk och norska Exportutvalget för fisk tävlingen Klara Färdiga Fisk. Målet är få in mer fisk på menyn hos Sveriges snabbmatsaktörer.
Bild: www.svenskfisk.se

Alla vet att fisk och skaldjur är både nyttigt och gott. Men vem serverar den bästa snabbmaten på fisk? Senast var det McDonald’s som segrade med en spännande laxburgare. Vem som kniper förstaplatsen i år avgörs den 7 november på det Goda Köket i Stockholm.

Tävlingen Klara Färdiga Fisk vänder sig till alla snabbmatskedjor och färdigmatsproducenter . Precis som tidigare är den indelad i två kategorier, en för direktkonsumtion och en för home meal replacement (HMR).

I själva tävlingsmomentet ska de tävlande tillaga och servera en god fisk- och/eller skaldjursbaserad snabbmatsrätt som finns i det nuvarande sortimentet eller som kan saluföras inom ett år. Nytt för i år är att rätten inte får kosta mer än 75 kronor, den ska kunna inhandlas på minst fyra försäljningsställen samt att får den inte vara förskönad utifrån sitt originalutförande.

Sex deltagare kommer att finnas med i finalen och dessa vaskas fram bland insända recept som granskats av en professionell med Gert Klötzke som ordförande. I finalen bedömer juryn rätterna efter smak, hälsoaspekt, ätvänlighet, utseende och pris.

Mer information och anmälan finns inom kort på www.svenskfisk.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111